Coaching

Välkommen att kontakta mig. Eller “Boka nu.” Knapp i det nedre högra hörnet.

Mail: john@jagkraft.se

Telefon: 0706 772 115

Coaching handlar om aktivt lyssnade och närvaro. Coachen fungerar som en spegel åt klienten, för att möjliggöra att insikter, medvetande och förändring skapas. Coaching har genom sin unika frågeteknik möjlighet att lyfta fram kompetens och förmågor hos klienten. Det kan synliggöra en obalans/blockering som hindrar styrkor och egenskaper att komma fram. 

I en coachingsession bestämmer klienten ämne och hastighet, medan coachen lyssnar med öppna sinnen och ställer frågor med ett coachande förhållningssätt. Du förs framåt till insikt, medvetenhet och önskade mål.

Insiktsbefrämjande övningar och verktyg används för att skapa klarhet. Gemensamt skapas en handlingsplan. En session brukar kunna bli spännande, intuitiv, rolig, berörande och utvecklande. Här kan djupt underliggande sanningar frigöras. Det blir enklare att ta beslut eller att se vägar som inte var synliga tidigare.

glatt-teknat-ansikte-john

Parcoaching handlar om att lockar fram det bästa i varje person. Vi fokuserar på vad som är positivt och gemensamt för båda parter, så att dessa styrkor kan användas för att överbrygga eventuella svårigheter/hinder i framtiden. Vi vill identifiera konfliktutlösare i relationen så vi kan möta med förståelse i ställe för starka negativa reaktioner. Det handlar om att utveckla ett samarbete genom acceptans och förståelse.

Parcoaching är lösningsfokuserad och framtidsorienterad men ibland behöver man gå bakåt för att komma framåt. Det betyder att vi kan kanske behöva gå djupare i enskilda möten för att frigöra gammalt “skräp.” Parcoaching handlar om att utveckla samarbete med varandra.

Vi skapar en plattform varifrån konstruktiva diskussioner kan föras så att man inte fastnar i gamla historiska händelser och småsaker. Det innebär att när man har verktyg och möjligheter, väljer man bort konflikten och fokuserar på det som är värdefullt och viktigt.

Som i all coachning ställer vi oss dessa frågor: Vad är målet, hur ser det ut? – Hur fungerar det i dag? – vad är det som begränsar och hindrar?- hur tar vi oss förbi hindren och vidare till målet? Till detta kommer verktyg och övningar för att främja utvecklingen i relationen.

Om kärleken finns kvar i så har ni själva lösningen. Jag hjälper er att hitta den.

Definition av coaching: Konsten att underlätta för någon annans prestation, inlärning och utveckling.

boka_tid_gron
Boka i Malmö

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.