Flygrädsla

Mail: john@jagkraft.se

Telefon: 0706 772 115

Flygskräck.

Flygrädsla kan handla om flera saker. T.ex. Kan man vara rädd för trånga utrymmen. Det vanligaste är att man är rädd att flygplanet ska störta, brinna eller brytas av. Somliga har också svårt att ha människor tätt inpå sig (social fobi). Och ibland finns alla dessa rädslor hos en och samma person.

Vi reagerar olika och har olika startsträcka. T.ex. vissa personer får panik eller rädslor redan när de planerar en resa två månader framåt. Och får leva med denna nervositet och rädsla fram till resdagen. Allt som ofta så avbokar personen resan då paniken inför resan blir för stor. Andra känner rädsla några dagar innan – när det kommer till flygplatsen eller stiger på planet. För några handlar det bara om vissa moment som t.ex. start landning, turbulens, konstiga ljud osv. Men där emellan är det lugnt.

Om man ”bara” är rädd för att planet ska störta, då brukar det gå snabbt att åtgärda och det kan räcka med en session.

Om man har klaustrofobi och är rädd att planet ska störta då krävs det 1-3 sessioner.

Om man däremot har social fobi, klaustrofobi och är rädd att planet ska störta då får man räkna med 2 – 4 sessioner.

Det kan även finnas separationsångest med i bilden, då man inte vill lämna sina barn, ett husdjur eller någon annan hemma som man normalt har kontroll över.

Vill du få mer frihet till att resa och du lider av flygrädsla. Hör av dig till mig för en tid. För du behöver verkligen inte ha det så. Det finns väldigt raffinerade och effektiva metoder till att ta bort dessa rädslor.

Relaterad länk: http://www.jagkrafthypnos.com/2014/08/23/har-du-talarangest-flygskrack-eller-nagon-fobi-du-kan-latt-bli-befriad/