Smärta / Smärtreducering

Välkommen att kontakta mig. Eller “Boka nu.” (Gul knapp i nedre högra hörnet).

Mail: john@jagkraft.se

Telefon: 0706 772 115

Smärta & Smärtreducering

Det finns smärta av olika slag såsom, tryck, sveda, brännande, knivskarp, molande, huggande, krampaktig, ilande m.m. Det finn även smärta som förflyttar sig i kroppen. Smärta upplevs olika för alla personer och vi har olika hög smärttröskel. All ihållande smärta som leder till försämrad livskvalitet bör tas om hand.

Många gånger möter jag människor som gått med smärta under lång tid. För en del har smärtan uppkommit av oförklarliga skäl. Andra har varit med om en olycka eller på annat sätt blivit utsatt för våld eller påverkan utifrån. Det kan vara efter en förlossning, sjukdom eller att man har eller haft ett yrke med monotona arbetsuppgifter.

De flesta besöker läkare och blir undersökta men ingen medicinsk orsak till smärtan kan hittas. Då är det smärtminnen från gamla “sår,” eller så signalerar kroppen att man ska ta det lugnt för att den är trött och utarbetad eller rent av en psykiska obalans som har manifesterat sig i kroppen som smärta.

Viktigt att komma ihåg! Smärta är en signal om att något är fel och det måste vi ta hänsyn till. Därför är det viktigt att man har besökt läkare eller på annat sätt vet att det inte finns en medicinsk orsak.

Även om det finns en medicinsk orsak kan vi naturligtvis behandla. Men viktigt är att inte suggerera (att lämna nya förslag till det omedvetna) som bort smärtan helt. Risken om smärtan är borta men orsaken finns kvar, är att man förvärrar situationen för klienten. Vid dessa fall kan man reducera smärtan till en nivå som ändå är bättre för klienten.

All smärta processas i huvudet (hjärnan) i vårt psyke. Därför fungerar hypnos och suggestionsterapi väldigt bra. Dessutom finns det en hel del NLP-tekniker som kan hjälpa.

Ibland kan vi inte få bort smärtan mer än delvis.

Är du intresserad och vill veta mer är du välkommen att höra av dig eller boka en tid.