Hypnosterapi

Välkommen att kontakta mig. Eller “Boka nu.” Knapp i det nedre högra hörnet.

Telefon: 0706-772115

Mail: john@jagkraft.se

Hypnosterapi

Hypnosterapi är huvudnamnet på många metoder och tekniker. Om man hårdrar det kan man säga att all terapi som sker under hypnos är hypnosterapi. Men ur ett mer traditionellt sätt att se på det, är det suggestionsterpi, regressionsterapi och även hypnoanalys som är de ben som den ursprunglig hypnosterapi står på.

Idag har hypnosvärlden berikats av många olika tekniker. Och man kan se nyttan med att använda t.ex. NLP (neuro lingvistisk programmering) eller coaching under hypnos. I det det hypnotiska tillståndet får vi tillgång till djupare strukturer inom oss, platser där vi lagrat information som inte finns i det direkta medvetandet. Hypnosterapi är en process man går igenom. Processen kräver sin tid, då nya lärdomar ska etableras och gamla negativa erfarenheter ska elimineras.

Vinsterna med hypnosterapi

Den största vinsten med hypnosterapi är nog att det är en snabb terapiform och man får relativt omgående resultat. Behandlingstiden brukar var mellan 3-10 sessioner beroende på olika omständigheter. Det är svårt att garantera antalet gånger. Processen sätter fart ganska omgående och efter några sessioner blir man uppmärksam på att det händer saker. En annan fördel med hypnosterapi är att, få sessioner innebär en lägre kostnad.

Hypnosterapi och dess styrka

Under hypnos behöver du inte anstränga dig för att minnas och komma ihåg på ett medvetet plan. Faktum är att du kan inte tvinga fram minnen från det undermedvetna, därför är det bästa att du släpper alla analyser, spekulationer och ifrågasättande och bara låter hjärnan associera fram minnen. I hypnosterapi handlar det om att jag som hypnosterapeut kommunicerar med ditt undermedvetna. Du blir en observerande bisittare, du behöver inte anstränga hjärnan medvetet. Informationen vi vill åt ligger alltså djupare ner i ditt undermedvetna. Din roll blir tydligt en bit in i sessionen och du förstår hur du kan förhålla dig till det hela.

Häri ligger styrkan med hypnosterapi. Vi kan kommunicera med det undermedvetna som lagrar och arkiverar alla minnen från din tidiga uppväxt och även ännu längre tillbaka, både bra som dåliga minnen. Om det finns dåliga minnen som är laddade med negativ energi. Vi vill alltså avreagera den negativa energin så den inte kan störa dig på ett medvetet plan.

Vad krävs av dig för att hypnosterapi ska fungera?

Ingenting krävs av dig, egentligen. Bara att du har viljan att göra jobbet. Det är just det som är speciellt med hypnosterapi. Du som klient behöver inte inte styra något, du behöver inte lösa något. Du kommer självklart att vara med och observera vad som händer i din inre värld, men du behöver inte tänka ut en strategi eller anstränga dig för att minnas. Allt detta sköter jag om som hypnosterapeut, i kommunikation med ditt undermedvetna.

Vad behöver du veta för att utföra hypnosterapi?

Ingenting behöver du ta ansvar för. För att processen ska bli smidigare och lättare, berättar jag om vad hypnos är, hur hypnosterapi går till, vad du kan förvänta dig att känna eller uppleva, vad din roll är och vilket ansvar du har. Och du har faktiskt ett ansvar och det är att gå i hypnos. Jag kan inte göra hypnos åt dig, jag kan bara instruera dig hur du ska göra. Men om du följer mina instruktioner är det inga problem alls och sedan kan vi utför hypnosterapi.

Hur går en session i hypnosterapi till

Innan vi beslutar om hypnosterapi går vi noga igenom vad du har för problematik som du vill bli behandlad för. Ibland handlar det om ett beteende som man vill upphöra med, men det kan även vara ältande tankar, negativa känslor eller påtaglig fysiska smärtor som inte vill släppa taget. Om inte en läkare har kunnat hjälpa dig och de inte finns medicinska skäl till ditt problem, då sitter det i psyket. Då är hypnosterapi ett effektivt sätt att behandla problemet på. Detta kommer jag att fråga dig om.

När vi har samtalat och du fått en klarare bild av vad hypnosterapi innebär och hur det fungerar, då påbörjar vi behandlingen. Vi inleder med att jag vägleder dig in i hypnos (hypnos är bara ett verktyg för att slappna av mentalt). När du är i det hypnotiska tillståndet då är du i det undermedvetna, där har du lätt för att lära dig nya saker och lätt för att släppa gamla uttjänta program som etablerats i förfluten tid.

Här hypnosterapi använder jag olika metoder och tekniker för att hjälpa dig att släppa smärtan, oavsett vilken karaktär den har. När vi har arbetet klart kommer jag att hjälpa dig att installera alla nya lärdomar och efter det är det dags att komma tillbaka till fullt medvetande.

I sessionen kommer jag att informera psyket att det är dags att börja minnas saker som är kopplat till problematiken och över tid och till nästkommande session blir det enklare att minnas. Drömmar kommer också att bli viktiga, därför uppmanar jag det psyket att börja drömma. I drömmarna kan du ventilera bort negativa känslor och på det viset hjälpa processen framåt.

Om jag tycker att hypnosterapi är otäckt och vill stoppa allting, vad gör jag då?

Jag vet att tanken på att vi ska arbeta på ett omedvetet plan kan vara skrämmande, det är något som man inte gör varje dag. Men betänk att du använder varje dag ditt omedvetna för att hantera olika situationer. Du hämtar ständigt och jämt information från ditt omedvetna plan. Och det i sig är ju en abstrakt tanke, men det är sant.

Det händer högst sällan att man vill stoppa sessionen, nästan aldrig känner klienten på det viset. eftersom hypnos i sig är ett väldigt behagligt tillstånd. Men om du av någon anledning akut vill komma tillbaka till fullt medvetande, behöver du bara säga: “nu slår jag upp ögonen och kommer tillbaka till rummet.”

Under hypnosterapi är du medveten och kan rätta till kroppsställningen och röra på dig om du vill. Du kan också ställa frågor till mig om du finner att det känns obekvämt eller att du är osäker på något. Vi har full kontakt med varann hela tiden. I hypnosterapi sitter du inte fast i psyket, du är fullt kapabel att tänka och fråga saker. Om du är i en djup och stabil hypnos så påverkas det inte av att vi pratar med varann.

Hypnosterapi öppnar dörrar

Omedvetet går vi runt i vår vardag med program som inte tjänar oss. Vi tänker inte på dem men vi kan känna och uppleva det på vårt beteende. Vi dricker, äter eller shoppar för mycket, vi röker, vi skäller ohejdat, vi stressar, vi känner både fysisk och mental stress och smärta, Vi dövar oss själva på olika sätt. Ibland hittar vi lugnet, men ofta räcker det med att någon ropar ens namn med en lite högre ton så är vi på tå igen. Det blir aldrig lugn och ro. Oro, stress, panik och ångest är ofta symtom som är obehagliga. Livet känns tråkigt, svårt med fokus och koncentration, sömnen dålig, drömmar och visioner har slutat komma, och det är bara resignation kvar. Då är hypnosterapi en bra lösning.

Detta är vardag för många av de klienter jag träffar på. Var nu lite självcentrerad i denna fråga. För om du känner att livet inte är glatt, harmoniskt eller ger dig tillfredställelse, då behöver du prioritera dig själv och börja bejaka dina innersta behov. Här kan hypnosterapi vara en guldgruva för dig. Hoppas du gör de rätta valen.

Tänk på att du är den viktigaste personen i ditt liv.

John

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.