Aktivera glada tankar och positivt fokus

Vi människor tänker väldigt många tankar per dygn, 60 000 tankar per dygn, läste jag för dagen. Om vi med tanken fokuserar på eventuella faror, framtida hot, problem som varit eller kan uppstå och ältar negativa tankar om oss själva. Hur blir det då…? Inte bra förstås, det blir ju som man tänker.

Om jag intar en deprimerande kroppsställning, hänger med läppen och tänker negativa tankar, då skapar jag inre negativa bilder. Kroppshållningen, de negativa tankarna och bilderna kommer att generera en dålig känsla och ytterst påverkar det mitt beteende. Detta är ingen nyhet förstås, men det kan vara bra att bli påmind.

På samma sätt kan jag skapa en bra känsla, genom att inta en stolt och aktiv kroppshållning, som vi kan kalla kraftposition. Genom att hitta ett positivt fokus, att aktivt och medvetet generera bra och kraftgivande tankar, kommer jag att känna mig starkare gladare, mer trygg, öppen och fri.

Detta krävs träning och tålamod. Men som man brukar säga, “fake it till you make it”.

Hypnos är mer än bara regression

Hypnos handlar inte bara om regressionsterapi, där man prioriterar att förlösa negativa erfarenheter och trauman. Det handlar till stor del om att hitta just ett nytt fokus och se nya möjligheter. För att det ska kunna ske behöver man komma ur sina gamla tankeloopar och lösa inre konflikter, som håller en fast i ett negativt tankemönster och i sin tur begränsar möjligheterna att hitta nya intressanta vägar och vidare utveckling i livet. Detta är det hypnotiska tillståndet bra till.

Om du pågrund av undermedvetna loopar, mentala knutar och konflikter, tycker att du står still och stampar och inte når dina mål, då är det just det som är problemet. Tankarna är direkt knutna till hur framgångsrikt du kommer att lyckas.

Om du är medveten om dina negativa tankemönster då är det dags att ta hand om det. På min mottagning träffar jag varje dag klienter som kommer för att lösa upp sin inre konflikter och mentala knutar.

Nu är det dock viktigt att förstå att du som klient gör det stora jobbet, men med min hjälp. Jag är där för att vägleda och hålla dig trygg och säker och se till att du gör ett bra arbete med dig själv.

För vissa kan det krävas lite mer djupgående arbete

Du som bär med dig trauma av olika slag eller PTSD, växt upp under svåra missförhållanden och lever med djupa emotionella sår, behöver antagligen ta hand om det först. På grund av dåliga erfarenheter, kan vi själva Ibland vara som ett öppet sår och hoppas på ett mirakel hos hypnotisören. Absolut, det kan ske, eftersom metoden är effektiv och snabb. Men som klient är det du som gör jobbet. Detta innebär regressionsarbete och att transformera svåra och negativa erfarenheter, innan vi kan gå vidare och arbetar med övriga knutar, mentala hinder och förändringsarbete. 

Hypnos är ett mycket fruktbart tillstånd. Där på det djupare planet är det lättare att lära nytt och lära om, det gör också att förändringen blir ihållande och “cementerad”.

Jag anpassar metod efter behov och detta pratar vi om innan vi lägger upp en plan.

Hör av dig om du är intresserad på: john@jagkraft

Tack för att du läste! 🙂

Väl mött! / John

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.