Hypnos för smärtreducering och snabbare sårläkning vid akut brännskada hos barn

KOLLA IN DENNA STUDIE. Jag arbetar inte med sådana här svårt skadade klienter, då de av naturliga skäl ligger på en intensivvårdsavdelning. Men det är ändå viktigt att framhäva hypnosterapins effektivitet och brukbarhet, samt evidens och framgång inom hypnosforskning.

En studie som visar på storslagna resultat och hypnosens effektivitet

En randomiserad kontrollerad studie. University of Queenslands Child Health Research Center (CHRC) undersökte om hypnoterapi minskade smärta, ångest och stress hos barn med svåra brännskador medan de hade bytt bandage och förband.

Lady Cilento Children’s Hospital. 62 brännskadade patienter mellan 4 och 16 år valdes ut för denna studie.

De delades slumpmässigt in i en av två grupper. Den första gruppen fick hypnoterapisessioner och den andra gruppen fick standardvården. Under processen gjordes mätningar. Dessa mätningar inkluderade smärta, ångest, stress och sårläkningens hastighet.

Patienterna i hypnoterapigruppen hade 70% lägre nivåer av smärta och 67% lägre nivåer av ångest jämfört med standardvårdsgruppen.

När den tredje bytet av bandage och förband uppstod hade hypnosterapigruppen 90% minskning av smärtnivåer och 84% nivåer av ångest.

Du kan läsa hela studien på dessa två länkar nedan:

https://trialsjournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13063-016-1346-9

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4850700

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.