När “hjärnan och hjärtat” är i konflikt. GÖR HALT!

Många lever med inre konflikter som ger både emotionell och fysisk smärta. Man slits itu när att man inte orkar mer, men något inom en säger, “fortsätt, du måste.” Så behöver det inte vara. Man kan släppa den inre konflikten med lite hjälp?

Ett gisslandrama som kan pågå hela livet, om du inte gör något åt det.

För det mesta tänker vi inte på det som inre konflikter mellan hjärta och hjärna. Vi känner det som stress, stark oro, rädsla, vrede, panik, frustration, skam eller skuld. Eller att vi förhalar saker känner oss lata och skjuter på framtiden. Vi sover dåligt, tappar minnet och har svårt att fokusera. Vi är kravfyllda, duktiga, noggranna och ansvarstagande. Vi blir kontrollerande och självmedvetna och har svårt att sätta nödvändiga gränser m.m.

Många kunder jag träffar på min mottagning har inre konflikter. Efter många år som hypnotisör har det växt fram en bild av hur jag uppfattar varför det är så. Så här tänker jag… 

Vi föds, evolverar, blir vuxna och lär oss tänka medvetet och kritiskt. Den vuxna “hjärnan” förstår, vet och kan mer än någonsin. Våra kognitiva möjligheter har utvecklats. Som vuxen är vi mer kapabla att ta ansvar och bra beslut. Vi kan tygla drifter och instinkter, vi vet vad som är rätt eller fel, bra och dåligt. Vi förstår konsekvenserna av vårt handlande. Men kan vi alltid leva efter vad vi vet och vill? Nej tyvärr!

“Hjärtat” vårt emotionella arkiv. Omedvetet opererar känslor, beteenden, vanor, behov och minnen från denna plats. De första sju åren, från vår födsel präglas vi starkt av vår omgivning. Vi suger åt oss beteende, känslor och tankar från viktiga personer omkring oss. Det ligger till grund för hur vi senare i livet kommer att se på och uppfatta oss själva. 

Som att ligga i “marinad” tills smaken sitter där. När “marineringen” är klar har vi olika program och ett emotionellt fundament att utgå från. Oavsett om “marineringen” var äcklig eller god och balanserad, så blir det vår emotionella övertygelse om oss själva, vår perception. Utifrån denna “marinering” vet vi vad som förväntas av oss, vad vi måste göra, vem vi måste vara, vad som är möjligt för oss och inte möjligt, vilken roll vi ska spela i livet för att överleva. Detta är trossystemet och omedvetet följer vi detta slaviskt. Vi är nu konditionerade med undermedvetna program som vi medvetet kan använda oss av för att orientera oss fram i livet.

För barn från noll till sju år hjärnaktiviteten låg, de befinner sig i theta stadiet, vilket man mäter med EEG (elektroencefalografi). Det är ett mentalt avslappnat tillstånd (hypnos), vilket innebär att psyket är öppet och lätt att programmera. Titta in på denna länk (ca. 5 min.) där berätta biologen och professorn Bruce Lipton mer om det: https://www.youtube.com/watch?v=7TivZYFlbX8

Hjärnans fiende nummer ett är våra omedvetna negativa, tidigt i livet präglade program som inte tjänar oss på ett bra sätt. Oavsett om vi har en stark önskan och en vilja till att bryta ett beteendemönster, faller vi ändå offer för det emotionella programmet som vi håller fast vid, te.x. jag duger inte, jag kan inte osv.

Men vi skapa nya program även efter sju års ålder. Det finns tre sätt:
1) Genom intensiv fysisk eller emotionell upplevelse 
2) Genom upprepning
3) Genom hypnos

Konflikt uppstår när förnuftet (hjärnan) vill en sak, men känslan (hjärtat) vill en annan. T.ex. Jag vill inte röka men gör det ändå – jag vill träna men gör det inte – jag vill dricka mindre alkohol men jag dricker ändå – jag vill inte känna skam eller ovärdighet, men gör det ändå – jag vill inte vara rädd, men är det ändå – jag vill inte vara explosiv och arg men kan inte bromsa mig – jag vill säga nej och sätta gränser men förmår inte att gör det – jag vill inte äta snacks och godis men äter det ändå – jag vill inte stressa, vara duktig och ta hand om alla, men gör det ändå – Jag vill vara glad och utåtriktad men vågar inte – jag vill uttrycka mina åsikter och värderingar men vågar inte – jag vill inte grubbla och älta men gör det ändå. Vad jag säger till mig själv med min logiska del verkar inte fungera alls. “Logik, förnuft och viljan förlorar ALLTID mot omedvetna automatiska känslor, beteenden och vanor.” De omedvetna programmen är långt mycket starkare än det medvetna förståndet.

Vill du ha hjälp med att ändra dina omedvetna, icke fungerande program och samtidigt skapa mer kreativitet, glädje och trygghet? Vill du ha hjälp med att ändra ett beteende, en känsla eller tanke som inte gynnar dig längre? Då är du välkommen att höra av dig till mig. 

Ring: 0706-772115  – Mail: john@jagkraft.se

Jag har informationsträffar “Om Hypnos” i Malmö. Kostnadsfritt. Du är varmt välkommen att delta vid en sådan träff. På denna länk kan du läsa mer om datum och anmälan: https://www.facebook.com/events/2434545793458069/

Tack för att du läste! 🙂

John

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.