Pollenallergi kan bli ett minne blott

Är du en av dem som bävar inför pollensäsongen. Det här behandlingen kan vara något för dig.

Hos många människor finns en överkänslighet för ämnen såsom kvalster, pollen damm, pälsar, livsmedel mm. Jag och många med mig som arbetar med hypnos har identifierat att det många gånger kan finns en koppling mellan en persons allergi, eksem, utslag och en smärtsam eller emotionell händelse som har startat överkänsligheten (ursprungsorsaken). “Hjärnan,” det omedvetna har kopplat den fysiska eller emotionella smärtan till något utanför sig och betingat det som något hotfullt eller farligt, det blev felkopplat kan man säga.

Händelsen behöver inte vara av traumatisk natur eller särskilt märkvärdig, men kan ha kommit vid flera tillfällen på fel plats och tidpunkt. Kroppens immunförsvar frigör då bl.a. histamin för att skydda sig och personen upplever en  överreaktion, som skapar allergins symtom.

Ett exempel: “Ett litet barn ligger på skötbordet och av någon anledning trillar det ner på golvet och bryter armen i det ögonblicket. Under skötbordet fanns damm och annat och barnets omedvetna sinne kopplade ihop smärtan med dammet”.
Klienten hade pollenallergi. I regression, när det gick tillbaka till ursprungsorsaken var det detta minna som kom fram. Efter att de frigjort den negativa kopplingen i minnet, gavs nya positiva suggestioner och lärdomar. Därutöver lärde sig hjärnan, med olika tekniker, att inte signalera om detta som ett “problem” i fortsättningen. Denna person blev befriad från sin pollenallergi efter ett besök.

Behandling med hypnos
I hypnos består en behandling av två delar. Den ena är att förlösa grundorsaken och den andra är att “lära” immunförsvaret (det omedvetna), att i fortsättningen behöver det inte reagera som det gjort tidigare. Ofta räcker det med en till två behandlingar. Jag går inte in i detalj på vilka tekniker och exakt hur jag gör detta här. Men om du är intresserad av att veta mer så kan du höra av dig till mig.

Lite kort fakta om Allergi
Vanligt förekommande allergier är pollenallergi, pälsdjursallergi, kvalsterallergi och födoämnesallergi. Om du till exempel har allergi mot pollen identifierar ditt immunsystem pollen som en fiende eller allergen. Immunsystemet svarar genom att släppa ut kemikalier som vanligtvis orsakar symtom i form av nästäppa, nysningar, klåda och rinnsnuva, kliande och röda ögon, andnöd, hosta, astma och eksem.

Ett allergen är ett vanligen harmlöst ämne, men immunförsvaret identifierar det som ett hot/fara och kan då utlösa en reaktion som börjar i immunsystemet och resulterar i en allergisk reaktion. Ett allergen är alltså ett ämne som ger en allergisk reaktion. De flesta allergen är proteiner.

Vad är Histamin och Biogena aminer?
Biogena aminer finns naturligt i kroppen, där de har olika funktioner. Vid en allergisk reaktion släpps den biogena aminen histamin ut från celler i immunförsvaret. Histamin är ett av de ämnen som bidrar till allergiska symtom.

Vill du veta mer? Hör av dig i så fall på: 0706-772115  –  john@jagkraft.se – Eller skriv i kommentarsfältet.

Tack för att du läste! 🙂
John

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.