Hypnos – För att hitta kärleken och livskraften i sig själv igen…

Är du håglös, nedstämd, glädjelös, irriterad, utan kreativitet och lever med stress varje dag? Du kanske måste tvinga dig till att göra saker, eller låter bara bli. Inget är lustfyllt. Du vill hitta vägen ur eländet, men dina sökvägar är uttömda, inget fungerar…

OBS! – Du kan hitta tillbaka till livsglädje och känna kärlek för dig själv och andra. Det är inte alltid så svårt eller oöverkomligt som det kan kännas. 

Människor med stressrelaterade symtom

Ofta återkommande gemensamma faktorer till symtomen är att man vill prestera bra, vara perfekt, ansvarstagande och till lags. Detta är ju förstås väldigt älskvärda och fina egenskaper. Problemen uppstår när man inte kan säga nej eller sätta gränser. Man använder alla dessa fina egenskaper överdrivet mycket. Kraven är höga på sig själv och detta leder till stress. Beteendet ger acceptans och bekräftelse.

Bakom detta överdrivna beteende finns en grundorsak, en “emotionell motor,” obalansen så att säga. I beskrivningarna som klienter berättar för mig under hypnos, kan det handla om små kritiska omdömen, som ett subtilt, systematiskt nötande motstånd från föräldrarnas ständiga tillrättavisningar. Det kan handla om; ultimatum – upplevelse av avståndstagande och otillräcklighet – skam och skuldbeläggande –  att inte få bekräftelse eller beröm – att inte bli uppskattad eller känna sig viktig – att man kan alltid göra bättre eller när man som mest behöver närhet och kärlek så finns det ingen där.

Upplevda kommentarer kan vara; Så kan du inte tycka eller tänka, var inte så känslig, du borde förstå bättre, vad ska grannarna säga, ska du se ut så, gå på rummet om du ska gråta, du borde kunna bättre, väx upp nu o.s.v. Detta kommer med all sannolikhet att påverka grundkänslan i livet. Självsynen och egenvärdet förblir svagt. För det mesta är föräldrarnas intention god. För dem handlar det om att visa vägen, att uppfostra och lägga grunden till ett tryggt och bra liv. Men tyvärr, ur detta perspektiv är det föräldrarnas omedvetenhet, rädslor, men även normer, principer, traditioner och konservativa föreställningar som styr deras beteende och effekten blir den motsatta. På grund av olika livsomständigheter har inte föräldrar eller andra auktoriteter i barnets uppväxt kunnat vara närvarande, uttrycka kärlek eller uppskatta barnet till den nivå att barnet verkligen förstått att det är värdefullt.

Alla de vardagliga “små katastroferna och missförstånden” i barnets infantila liv samlas till en djup övertygelse om att; “Jag duger inte” (denna övertygelse trängs bort). När den övertygelsen är förankrad tar barnet ett annat beslut, “Från och med nu ska jag vara till lags, duktig och ta ansvar“ (detta beslut trängs bort). Genom beslutet och det nya beteendet får barnet acceptans av omgivningen. Allt detta jag beskriver blir en del av barnets/personens livsmanuskript och personen kommer att bygga en del av sin personlighet runt just detta: Jag är ovärdig. Därför behöver jag vara duktig och till lags. Barnet kompenserar sig då genom att bli duktig och till lags. Detta blir ett uttryck för “det sårade barnet”.

Varje dag träffar jag på  dessa “sårade barn” hos klienter, när jag genom åldersregression hjälper personer att lösgöra blockeringar från det förflutna. I en återblick kan klienten som vuxen se, känna och förstå hur allting “egentligen” förhöll sig och att personen som “barn” aldrig befann sig i fara eller var oälskad. Denna förlösning av en blockering kan göra stor skillnad. Det kan förstås finnas flera begränsande upplevelser som behöver frigöras.

Vill du veta mer hör av dig till mig på:  john@jagkraft.se  –  0706-772115 – Eller skriv i kontaktformuläret.

Tack för att du läste! 🙂

John

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.