Varför “tänder” du inte sexuellt på din partner – Hypnos kan hjälpa

Så här kan det vara: Du trivs med din partner som har humor, är hjälpsam, kärleksfull, omtänksam, intelligent, uppskattande, kompetent och ser bra ut. Du älskar din partner och ni trivs ihop, men du tänker, “Jag älskar min partner men jag känner ingen sexuell attraktion…”

Skälen till dessa missförhållande kan vara många. Här är några:

 • Du kanske är en ”huvudmänniska” och har svårt att slappna av och landa i känslan.
 • Du kanske är en ”känslomänniska” och känner dig otillräcklig.
 • Du kanske har höga krav på dig själv, och överför dessa på din partner.
 • Du kanske har höga krav på vem/hur din partner ska vara.
 • Du kanske har låg självkänsla och förväntar dig att din partner ska ”bära” dig.
 • Du kanske inte litar på dina känslor/dig själv, och därmed inte din partner heller.
 • Du kanske upplever att du inte duger och du överför dina känslor på din partner.
 • Du känner inte dig attraktiv och tvivlar då på att din partner tycker att du är attraktiv.
 • Det kan finna sexuella övergrepp i det förflutna.
 • Kanske har ni svårt att prata om hur ni vill ha det i älskogen.
 • Det kan finnas medicinska problem.
 • Det kan finnas psykisk obalans, så som fobier (rädsla för sex, för penis, för att tappa erektion, för nakenhet, för att prata om sex, vaginism m.m.).  

Subtila förändringar sker över tid. T.ex. kan det vara så att man: Slutar göra sig fina för varandra, lägger på sig extra vikt,  slutar uppvakta varandra, börjar röka, börjar kröka, tappar vikt, blir tråkig, pratar för mycket, blir tyst, blir självupptagen, lägger sig i, börja kritisera, dominera, kontrollera, anpassar sig, förminskar sig, blir svartsjuk, börjar underkasta sig olika karv och beteende, slutar ge uppskattning eller beröring, blir stressad, blir lätt sjuk, sover dåligt, blir uttröttad, misstänksam, missnöjd och slutar se varandra, osv.

Vi är redan präglade. Unika, på gott och ont. Alla har vi beteenden, värderingar, föreställningar, ideal och attityder inprogrammerade innan vi blir vuxna och möter vår partner. Så, självklart är vi olika med olika ”bagage.”

En bra värdegrund kan bygga på egenskaper som respektfullhet, värderingsfrihet, lyhördhet och ödmjukhet. Att vara inkännande, lyssnande, nyfiken  i samtal och möten med sin partner, kan definitivt öppna upp för nya spännande äventyr tillsammans.

Kanske har du en jättebra relation idag, där allt fungerar men det sexuella är avstängt. Du tänder helt enkelt inte till och förstår inte varför. Då kan det vara följderna efter något gammalt, en jobbig period i livet/i relationen, där bråk, svek, sjukdom, dödsfall eller trauman står i vägen och blockerar.

Men, ibland kan det vara dina egna högt ställda krav eller förväntningar på hur du vill att din partner ska se ut, vara eller bete sig som sätter käppar i hjulet och sexlusten får aldrig ”tillträde.” Kanske är du helt omedveten om dessa subtila hinder och behöver hjälp med att kognitivt ändra ditt synsätt och mentalt återskapa minnet om alla goda egenskaper, kvalitéer och styrkor som du en gång blev förälskad i hos din partner.

Om det är så, att ditt/era hinder ligger bortom din medvetenhet, då vill jag rekommendera hypnosterapi. Hypnosterapi kan hjälpa till med att öppna upp flödet igen och frigöra eventuella blockeringar. Att återerövra känslan av attraktion och sexuella känslor och minnas det fina ni en gång hade. Det fungerar utomordentligt bra! Jag har träffat både män och kvinnor som fått tillbaka passion och sexlust.

Problemet kan förstås ligga djupare med en svår ”övergreppsproblematik” i bakgrunden, som hindrar från att känna tillit i relationen och blockerar den njutningsfulla känslan och lusten för sexuellt umgänge. Då krävs mer djupgående terapi och fler sessioner.-

Skriv till mig i kontaktformuläret.

Tack för att du läste! 🙂

John Eriksson          www.jagkraft.se    john@jagkraft.se     0706-772115

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.