Hypnos/NLP – Finn din inre styrka – Självinsikt och bättre mående

Gå inåt, neråt och djupt, hitta nya “personliga tillgångar” inom dig som du besitter men inte kände till tidigare. Våga öppna fantasin och ditt inre kreativa sinne, var intuitiv och följ din känsla…I hypnos är detta enkelt då du blir vägledd och inte behöver tänka på någonting. Men du kan själv prova lite på egen hand bara genom att slappna av. Du behöver ha viljan till att förändra och vara beredd på att arbeta med verktyg och övningar för att vinna över de gamla, invanda och negativa strukturerna. Det finns en liten övning i slutet på blogginlägget, testa!

Med hjälp av din fantasi och intuitiva kraft går du bortom vad du redan vet i ditt medvetna, utan att analysera eller kritiskt döma vad du upplever. Det undermedvetna är mycket kraftfullt och kan ge dig insikter och vägvisning. Att undersöka, våga utforska nya perspektiv av livet ökar möjligheten till att upptäcka och känna nya användbara resurser inom dig. Det får dig att bli mer medveten och växa som person. Den möjligheten har alla, att lämna det gamla invanda och att hitta något nytt inom oss.

Detta handlar inte om att hitta ett nytt arbete, nya vänner, ny partner eller bostad, även om dina insikter och känslor kan resultera i det, men då är det för att du själv känner att det är rätt och det är din sanning. Det handlar om att utforska och inventera inre personliga resurser, såsom din självtillit, ditt självvärde, ditt självförtroende, din kroppsuppfattning och andra självuppfattningar, hur ser de ut? Du kanske upptäcker att det är rädslor som håller dig tillbaka i livet. Rädslorna kanske skapar tankar, känslor och beteenden hos dig som är ogynnsamma. Kan du genom avslappning, din tro, din kreativa skaparkraft, fantasi, intuitiva förmåga och andra insiktsbefrämjande övningar finna nya sanningar om dig, som ger mer positivitet, energi, tillit, kraft och kärlek i ditt liv? Javisst! Tro det eller ej, allt finns inom dig.

Du behöver självklart logiken, förnuftet, viljan och beslutskraften för att orientera dig i livet. Det behöver du oavsett vilka rädslor och negativa präglingar du bär med dig. Men det är klart, det är lättare att ta kloka beslut om det är sprunget ur tillit, trygghet och lugn.

I denna inre, djupare dimensioner av dig kan du omstrukturera ditt seende på dig själv och världen. Och på det viset ändra dina tankar, känslor och beteenden till att bli mer positiva och stödjande för dig. Du kan börja att tro på ditt personliga värde – lita på din förmåga att göra saker – se dig i spegeln och känna glädje – stå upp och prata inför folk och känna dig trygg och stolt – ha en åsikt och uttrycka den – sätta gränser och säga nej – prioritera dig själv och känna/veta att du är värdefull.

När du gör detta arbete kan du börja lämna din gamla komfortzon eller låta den expandera. Strategier och gamla strukturer har låst fast dig och hållit dig fången. Tryggheten blir vår drog, “jag vet vad jag har men vet ej vad jag får“. Allt handlar om att våga, ha tillit och släppa taget.

Vi är på gott och ont präglade. Det som oftast håller oss människor tillbaka är falska föreställningar, negativa cementerade övertygelser, principer, rutiner, vanor, traditioner, gamla konservativa värderingar, invanda negativa livsstrategier och beteenden, rädslan för det okända, präglingar och program från tidigt i våra liv . Du har kanske inte tillit till din egen överlevnadsförmåga. Alla dessa rädslor jag beskriver är något som styr och begränsar de flesta av oss, mer eller mindre. Men vi är inte alltid medveten att vi själva har dem eller att de sätter käppar i hjulet för oss. Det enda du behöver göra är att ta ett beslut till att förändra. Gör dig själv medveten om dina tankar, attityder, känslor och beteende. Kan det vara så att du håller fast vid det kända/invanda trots att du mår dåligt av det. Att du av ren vana och utan reflektion håller fast vid olika övertygelser om att de är rätt, men vid närmare eftertanke inte alls är bra för dig. Det skapar ju förstås trygghet att leva i igenkänning, men finns glädje och kärlek där, mår du bra av det?

Målet kan vara att du vill känna dig trygg, lugn, säker, förnöjd, tillitsfull, fri, glad och ha självkontroll oavsett vilken situation du befinner dig. Om du vill det här, behöver du ta ett beslut, nu! Du är den enda som kan ta beslutet.

Din önskan kan vara att: Byta ut rädsla, oro, negativa tankar, skam, skuld, trötthet, ångest, stress, ilska, sorg, panik, smärta, uppgivenhet, förvirring, sömnproblem och annat, till något som är mer positivt för dig.

Gör dig själv medveten genom att aktivt och konkret börja lyssna till dina tankar, din kropp, dina känslor och titta på ditt beteende. Hur kan du bejaka dig själv och dina behov?

Testa detta

Skapa insikter // De tre själven // Tre dörrar

Luta dig tillbaka och slut ögonen. Ta några djupa andetag i några minuter och slappna av på det bästa sätt du kan. Till exempel kan du se dig själv gå ner för en lång trappa, där varje steg för dig djupare ner i avslappningen. Använd sen din föreställningsförmåga (fantasin) och se dessa tre dörrar i ditt inre 1,2,3. kom i håg vad de representerar. Titta in i den första och ha tillit till vad du ser, känner, hör och upplever, släpp all analys och värdering och ta emot md öppet hjärta helt okritiskt. Gå sen till dörr två och slutligen 3.

Var intuitiv, se, känna in och gå igenom känslorna, vilka kläder, färger, hur pratar du, vilket kroppsspråk har du, titta på attityd och beteende. Hur upplever du dig själv som person. Om det ska fungera så behöver du vara ärlig och sann med dig själv och ha tillit till dina inre sinnen.

DÖRR 1, Såsom du visar upp dig för världen

DÖRR 2, Så som du visar upp dig för dem du älskar och litar på

DÖRR 3, Det hemliga jaget, som inte ens du känner till medvetet

Lycka till!

Logiken tar dig från A till B.

Fantasin kan leda dig vart som helst.

Albert Einstein

Hör av dig om du är intresserad av hypnosterapi. –  john@jagkraft.se  –  0706-772115- Eller skriv till mig i kontaktformuläret.

Tack för att du läste! 🙂

John

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.