Hur påverkas du av din “inre kritiker”? – Gör den positiv med HYPNOS!

Hur låter din inre dialog med dig själv? Är den kärleksfull och empatisk eller dömande och kritisk? Alla för vi en inre dialog med oss själva kring vårt varande, görande och kännande. Vad gör din “inre kritiker” (ditt ego) med dig…?

Ställer den krav, har förväntningar, dömmer och kritiserar? Vill den bli bekräftad av andra? Vill den ha kontroll? Gör den allt för att du ska slippa känna dig misslyckad, oduglig, avvisad och ovärdig?

Känner du igen det här?

  •  Jag vet vad som förväntas av mig så jag gör det mer än perfekt för säkerhets skull. Ingen ska kunna klaga på mig.
  • Tur att jag är uppmärksam och självkritisk då missar jag inget viktigt så att någon blir arg och kränker mig. Då duger jag.
  • Skönt att jag har höga krav på mig själv då presterar jag bättre och riskerar inte att någon blir missnöjd och avvisar mig.
  • Jag gör allting perfekt, är noggrann och duktig då dömer ingen mig.
  • Så länge jag har kontroll och tar ansvar kan inget farlig hända, då är jag accepterad och viktig.
  • Jag förväntar mig att andra ska se hur duktig jag är och bekräfta mig, det ger mig kraft och energi.

Detta beteende kräver att man ständigt har kontroll. Det i sin tur kräver mycket tänkande, ältande, analyserande och energi. När energin är slut kommer stresskänslor. Stress triggar fly-/fäkta responsen, vilket över tid följs av oro, ångest och panik. Vilket i sin tur kan leda till depression och utbrändhet/utmattning.

Vad händer förresten om jag misslyckas? Blir jag då dömd och kritiserad? Får jag ingen bekräftelse? Är jag inte viktig längre? Duger jag inte? Så jag vågar inte misslyckas och göra fel, men jag orkar heller inte prestera och vara duktig hela tiden. Hur man än vänder och vrider på det så blir det fel, eller hur?

Allt jag upplever som min medvetna verklighet idag är min perception (tolkning, upplevelse, förnimmelse), som är färgad av mina tidigare subjektiva erfarenheter. Allt kommer från mitt undermedvetna. Jag projicerar alla mina tidigare erfarenheter från mitt förflutna, på nuet, oavsett om den är bra eller dålig. Det undermedvetna är inte en tänkande eller samvetsgrann struktur, det granskar inte eller värderar informationen som finns präglad där. Det är som en hårddisk där information har lagrats precis så som den togs emot när du var 2, 4, 7, 10 år.

“Egot är din självbild, din sociala mask, det är den roll du spelar. Din sociala mask lever på att bli omtyckt av andra. Den vill styra och lever på att ha makt, för egot lever i ständig rädsla för att inte duga.” Deepak Chopra

Var dag möter jag människor som lider av trycket från den “inre kritikern.” Människor som känner sig stressade och jagade, de prioriterar inte eller hinner med sig själva.

I hypnos och genom omstrukturering, som det heter – kan vi (enkelt förklarat) ta bort, förändra och tillföra det som gynnar dig bättre än dina gamla negativa tankar, känslor och beteenden. Vi arbetar även med att rikta om ditt fokus så att din “inre kritiker” blir mer positivt orienterad.

Vill du arbeta bort din “inre kritiker” (eller annat förstås) är du välkommen till mig. Har du frågor så får du gärna ringa eller maila. 0706-772115  –  john@jagkraft.se

Tack för att du läste! 🙂

John

2 thoughts on “Hur påverkas du av din “inre kritiker”? – Gör den positiv med HYPNOS!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.