HYPNOS – Reducera smärta, vrede, ångest eller panik – Gå ner i vikt – Sluta röka…

Hypnosen har många användningsområden. Föreställ dig att de känslor och beteenden som jag nämner i rubriken är kopplade till stress. Stress finns för att vi inte sätter gränser och säger nej när vi behöver. Alltså sker ingen återhämtning… Stress finns också för vår överlevnad. Ibland behöver vi extra skärpa och fokus när en allvarlig situation uppstår, men det är en annan sak. Varför gör vi då så här mot oss själva? Om vi ignorerar kroppens signaler, upphör signalerna för återhämtning att fungera, det blir efter en tid ett normaltillstånd och första steget mot utmattning.

Alla har vi många saker på vår agenda – arbete, barn, partner, vänner, fritidsintressen, hem, trädgård och mycket annat. Pengarna ska räcka, – kontroll på allt – kärlek till alla, mycket att tänka på. Ja listan kan antagligen göras lång. Här kommer ett stort MEN! Nervsystemet bryr sig inte om vår “agenda.” precis lika lite som bilen bryr sig om att du ska resa hundra mil men bara har råd med halv tank. När bensintanken är tom står du där på halva vägen utan drivkraft.

Stress gör att vi över tid tappar kontakten med kroppens behov som signalerar vila, äta, dricka, sex, motionera, skratta och roa sig m.m. Vi kan inte längre förnimma eller känna vad som är en rimlig påfrestning för oss och vi lyssnar bara till förväntningar och krav, inom och utanför oss. Vi hittar förstås sätt att hantera detta. Det kan bli ett extra vinglas på kvällen, vi kanske lägger vår frustration på andra och skuldbelägger dem, godispåsen blir en tröst, vi äter skräpmat, vi “skåpäter”, vi tar mediciner, vi jobbar ännu mer för att slippa känna efter, vi känner irritation, sorg och otillräcklighet. Ur detta kommer det oro, ångest, panik, rädslor, smärta och annat. Det brukar mynna ut i nedstämdhet och i värsta fall drabbas man av utmattning.

Smärta kan många gånger vara svår att definiera. Den kan vara diffus och flytta sig, malande, eller knivskarp eller på anna sätt. Läkare har kanske inte hittat några orsaker till smärtan. Då kan det vara en psykisk obalans, stress som efter lång tid manifesterar sig på kroppen.

Den stora frågorna blir: Vad kan vi göra? Var kommer stress ifrån? Vilka egenskaper eller styrkor saknar vi när vi inte står upp för oss och sätter gränser? Var har vi lärt oss detta? Hur lärde vi oss detta? Vad är stressens ursprung? Hur frigör vi gamla trosuppfattningar, som präglades och programmerades in i oss redan som barn? Vad behöver hända eller vad behöver vi förstå eller släppa taget om för att vi ska planera på ett rationellt sätt och prioritera vårt välmående och undvika stress?

Detta är hypnos bra på. Genom samtal och olika tekniker skapar vi medvetenhet om problemet. “Kroppen” minns allt, med lite tålamod får vi svaren. Det undermedvetna är en stor del av vårt psyke och det styr oss mer än vi anar. Med hypnos får vi tillgång till den kraftfulla delen inom oss. Vi kan då frigöra gammalt “skräp” och göra fantastiska förändringar, vi kan förstärka det som är bra och “ta bort” det som inte fungerar längre.

Vill du ha kontakt med mig? Ring eller maila  –  john@jagkraft.se  –  0706-772115

Tack för att du läste! 🙂

John

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “HYPNOS – Reducera smärta, vrede, ångest eller panik – Gå ner i vikt – Sluta röka…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.