I förlåtelsen och försoningen ligger friheten! – Svara på dessa frågor…

Jag håller med, acceptera aldrig en dålig handling. Men bli heller inte ett offer för någons dåliga handling. Bitterhet, hat, vrede, sorg och besvikelse kan vara några uttryck för “smärta” som någon förorsakat genom sitt agerande. Hur länge ska du hålla fast vid dessa känslor? Här nedan kommer några frågeställningar. Svara på dem och se om du kan hitta en anledning till att förlåta och släppa din smärta…

Att gå genom livet med offerkoftan… Den tynger ner och begränsar möjligheten till självförverkligande. Personen som orsakat detta kanske inte är tillgänglig eller rent av död. Hur kan då smärtlindring eller upprättelse ske. Det måste helt enkelt bli en personlig inre försoning och förlåtelse. Ta befälet över ditt liv, du kan och du får, om du vill!

Gör en egen resa genom svaren på dessa frågor. Motivera, utveckla, berätta för dig själv och skriv ned dina svar.

Varför ska jag försonas med och förlåta mig själv för dumma tankar och handlingar jag utfört mot mig själv och andra? Varför ska jag försonas med och förlåta andra människor för dumma tankar och handlingar de utfört mot mig och sig själva?

 • På vilket vis gynnar det dig att se dig som ett offer för andras tyckande, tänkande, kännande och handlande? Om inte, motivera?
 • Skulle du ha lättare att förlåta en annan människa om du kan se deras litenhet, sår, skavanker och rädslor? Om ja, varför?
 • På vilket sätt begränsas du genom att inte vara förlåtande?
 • På vilket sätt blir du fri genom att förlåta?
 • Hur skulle det gynna dig att inte se dig som ett offer för någon annans tyckande, tänkande, kännande och handlande?
 • Om du är trygg och stark i dig själv, hur stor roll spelar det vad andra tycker, tänker och känner om dig?
 • Om du känner vrede, besvikelse och avsky mot någon eller något, hur handskas du med det och vad säger det om dig?
 • Om det du ser hos någon annan inte är sanning och du vet om det, hur handlar du då?
 • Om du förlät dig själv och/eller en annan människa, hur skulle det påverka dina känslor och tankar?
 • Behöver du definiera ditt värde utifrån andra människors beteende? Om ja, förklara varför?
 • På vilket sätt har du egen kontroll om du styrs känslomässigt av andras negativa agerande?
 • Om du genom dina egna upplevelser kan förstå den du hyser agg emot, skulle du då fortsätta hysa agg?
 • Vad är det värsta som kan hända om du förlåter någon?
 • Vad är det värsta som kan hända om du inte förlåter?
 • Vilka positiva respektive negativa effekter kan komma av att du förlåter? Eller inte förlåter?
 • Om du inte hitta svaret och förlöst din smärta genom dessa frågor hur kan du då göra?

Alternativet är ju att oförlåtande vandra vidare i livet med “koftan.” Som sagt, detta handlar inte om att acceptera en dålig handling. Att vänta på att någon ska förlåta innan jag får harmoni, är som att be om lov för att få må bra och mina möjligheter till välmående ligger alltså i någon annans händer. Om du vet i känslan vem du är, ge då tillåtelse till andra människor att vara problematiska och dumma, din smärta kommer inte att förändra något, mer än att du själv mår dåligt. Om någon uppträder illa och har en taskig attityd, säger det inget om ditt personliga värde, det säger bara något om den andra personen.

Med hypnos kan vi komma djupt in i det inre sinnet och förlösa gammalt skräp som sitter fast och hindrar en förlåtelseprocess. Vill du ha hjälp med din process är du välkommen till mig. Ring eller maila mig om du har frågor  0706-772115  –  john.jagkraft.se

Tack för att du läste! 🙂

John

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.