Hypnos – Förlåtelse eller smärta – Vad väljer du?

Att inte förlåta är att ha hopp om ett bättre eller förändrat förflutet. Men tyvärr kommer det aldrig att ske, det förflutna är “skrivet i sten” och har redan skett. Vill du hålla fast vid det negativa förflutna genom hat, ilska, sorg och besvikelse eller vill du befria dig och lämna det som varit för att släppa in kärleken istället..?

Att förlåta och att släppa det förflutna är en process av rening och befrielse i hjärtat. Att inte längre låta det negativa som hänt i det förflutna kontrollera dig eller definiera vem du är – ge upp hoppet om att det förflutna ska ändra sig. Det kunde inte vara annorlunda, det är vad det är. Vad vill/kan du göra åt det? Det enda du behöver är villighet att förändra ditt synsätt.

Vem vill du vara? Offret som håller fast vid det förflutna och begränsas av negativa känslor, tankar och beteenden eller vill du vara den förlåtande, som befriar sig själv in i nuet och öppnar upp för kärleken? Det värsta som kan hända om du otvetydigt vägrar att förlåta, är att du håller fast vid hatet, vreden, sorgen eller besvikelsen till det sista andetaget och vidare in i den slutliga transformationen. I mitt tidigare studiematerial minns jag att det stod; “Att förlåta är att i nutid förändra det förgångna och på så sätt befria framtiden”

Att förlåta är inte att acceptera förövarens handling, du behöver inte träffa personen eller komma överens. Att förlåta är ett eget inre arbete, att vara realist och acceptera att det som har hänt har hänt och möta sin egen smärta, att sen frigöra den och välja det synsätt som gynnar dig bättre. Gå inte runt och tro eller hoppas att det ska bli på ett annat sätt än det var. Det förflutna är vad det är, men kan inte hålla dig fängslad om du förlåter och släpper taget.

Orsak och verkan: Orsak, någon skadar dig. Verkan, du blir djupt sårad. Du håller fast vid såret. Du fortsätter projicera din smärta men förövaren varken vet eller känner något av det som hänt. Men du har fortfarande smärta. Smärta föder smärta. Att förlösa den är att återkoppla till din genuina identitet och frigöra en högre potential inom dig.

Den ultimata förståelsen är att inse kraften i att försonas med det förflutna och förlåta dig själv. Förlåt dig själv för de tankar, känslor och handlingar du haft/gjort mot dig själv och andra under influensen av hatet, vreden, sorgen och besvikelsen. Acceptera det som hänt i det förflutna för du kan inget göra åt det. Som Kay Pollak skriver; “Det bästa med det som varit är att det inte är här nu.”

Att inte förlåta är, ofrihet av att hålla fast vid offerkänslan i ett evigt ekorrhjul. Förlåtelse hjälper oss att skifta från oförmågan att älska till innerlighet och förståelse.

Vill du ha hjälp med din förlåtelseprocess är du välkommen till mig. Jag arbetar med hypnos och ett coachande förhållningssätt för att skapa medvetenhet och djupare förståelse för din situation. Ring eller maila om du har frågor.    0706-772115  –  john@jagkraft.se

Tack för att du läste! 🙂

John

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.