Forskning visar! – Hypnos mot IBS, irritabel tarm fungerar.

Läs gärna denna artikel från 2012 (länk längst ner på sidan) om du är en av de som är drabbad av IBS. 10-15 procent av svenskarna beräknas lida av IBS, irriterad tarm, kallas också för stressmage eller balongmage. Spännande läsning som visar att man genom hypnos kan bli fri från denna plågoande och få en beständig förändring…

Jag har behandlat många människor med “kronisk” mag och tarmsjukdom. Men många av de personer som blivit hjälpta har inte i första hand kommit till mig pågrund av IBS, crohns sjukdom eller liknade. Nej, de har kommit för nedstämdhet, stress, ångest och annat. Vid ett senare behandlingstillfälle har de berättat att magproblemen har upphört.

Konstigt kan man tycka. Men jag förstår att när det etablerats en tro om att tillståndet är kroniskt (permanent) och man följer dietistens råd och medicinerar som ordinerat, finns inget annat göra. Det har accepterat tillståndet som en livslång följeslagare. När de då kommer till mig i hypnosbehandling nämner de inte ens sin magåkomma -den är ju kronisk. De kommer för att ta hand om annat, såsom gammalt emotionellt “skräp.” Sen upptäcker de att i samma takt de frigör “skräpet” släpper också magproblemen.

Man kan ju fundera på vad som kom först.

Har du problem med din mage och är diagnostiserad med “kronisk” mag- tarmsjukdom. Ge inte upp! Kanske kan du bli hjälpt genom hypnosterapi.

Läs denna artikel:

http://www.dietistaktuellt.com/sv/2012/11/efter-ny-forskning-aleris-planerar-att-infora-hypnos-for-ibs-patienter/

Tack för att du läste! 🙂

John

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.