Hypnos! – Att ändra gamla beteenden och vanor – Medvetet vs Undermedvetet

Är du klarsynt och ser att dina vanor och beteende som inte fungerar, styr din tillvaro. Går du emot vanan och beteendet och får en dålig känsla? Och du tvingas gå emot ditt bättre vetande. Medvetandet är då i konflikt med de undermedvetna. Du blev konditionerad/präglad som barn att göra saker på ett sätt, men det gynnar dig inte längre som vuxen. alla våra vanor och beteenden är undermedvetet styrda. Med hypnos kan du ändra dina vanor och beteenen. Har du viljan, önskan, och beslutskraften till förändring, så har jag kunskapen att hjälpa dig…

Vi är alla födda med tre överlevnads responser, fly, fäkta och frys. Detta är våran överlevnadsmekanik, vårt primitiva alarmsystem. Denna del sköter om grundläggande behov för överlevnad. Den har inga humor, medveten tanke eller strategi. Endast vän eller fiende, flykt eller försvar.

Bokstavligt talat, allt vi gör, gör vi för våran överlevnad och för att öka vårt välbefinnande. När vi växer upp lär vi oss konstant om vad som fungerar för våran överlevnad och vad som inte fungerar för våran överlevnad. Självklart härmar och kopierar vi våran primära och sekundära vårdnadshavare, mamma och pappa.

Till exempel: Du lärde dig att mammas sätt var bra, för att organisera och skapa ordning, reda och harmoni samt att vara ansvarsfull och duktig, det fungerade bra. Men när du blev äldre upptäckte du att dessa strategier detta organiserande kontrollerar dig. Alla dessa måsten blev stress och krav. Så man kan säga att oreda, smuts och att inte vara ansvarstagande och duktig har förvandlats till en negativ association, i det undermedvetna (en negativt präglad kod som säger; –oreda, smuts och dålig ordning mår jag dåligt av).

Att inte genast ta hand om oreda och smuts, innbär en fara (stress, rastlöshet, dålig känsla). Tar du inte hand om det kommer din “emotionella hjärna” att trigga en stressreaktion och signalerar till fly-fäktaresponsen att det finns en fara -som den lärt sig. Ett tvångsmässigt behov växer fram, –ta hand om smuts och oreda annars händer något dåligt. Om inget sker kommer oro, till och med ångest, även panik kan bli aktuellt. Det städade huset blir din “chef” som kontrollerar dig. Den vikta klädhögen, den tvättade disken, det dammsugade golvet och putsade fönstren blir de som “bestämmer” över dig och din tillvaro.

Detta exempel kan översättas till helt andra uppväxtförhållanden.

Så här behöver det inte vara.

Så här gör vi: Vi tar reda på vad det är du vill förändra och vad du vill ha i stället. Du vet att du kan göra en positiv förändring med din medvetna kraft. Vi behöver få din medvetna önskan att få kontakt med din undermedvetna motivation och det gör vi med hypnos och min vägledning. Väl i hypnos ger jag ditt undermedvetna nya förslag, en ny strategi som du själv önskar och vill ha, som gynnar dig bättre. Om det undermedvetna accepterar, kommer de nya förslagen att växa och du börjar ändra dina vanor och beteenden. Självklart arbetar du själv med ljudfil, affirmationer, repetition och andra verktyg mellan sessionerna.

Är du nyfiken och vill veta mer. Ring eller maila mig  0706-772115  –  john@jagkraft.se

Tack för att du läste! 🙂

John

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.