Hypnos mot oro – Absolut! – Det går att “arbeta” bort…

Upptas din vakna tid av mycket oro – en odefinierbar molande känsla – som gör det svårt att koncentrera sig – svårt att sova? Det behöver inte vara så! alla tankar och känslor gör det svårt att fungera till 100%. Oroar du dig över arbetet, barnen, tentan, din betydelse, studier, dina prestationer, faror  och elände i världen, framtiden, hälsan osv? Det finns hjälp att få…

Är oro rationellt? NEJ! Kan du vara rationell med oro? NEJ! Kan du vara rationell och ta bra beslut utan oro? JA! Oro eller rädsla kan förstås vara intuition, som varnar om  en fara. Den förmågan ska vi förstås ha kvar.

Den rationella delen av vår hjärna (pannloben) kopplas bort när oron blir stark till följd av en stressreaktion. Överlevnadsinstinkten (hjärnstammen) tar över och man reagerar utifrån rädsla istället för ett lugnt övervägande om vad som är bäst. En ständigt orolig person har alltid påslag av stresshormon och amygdalan (som signalerar fara) är handlingsberedd. Detta är ett irrationellt tillstånd.

Har du oro kommer du antagligen att leva med känslor av otillräcklighet, låg självtillit, ambivalens, misstänksamhet, kravtyngdhet, ansvarskänsla för andras beteenden och känslor. Du blir känslig för alla intryck och behöver tyda och värdera beteenden, attityder och vad andra säger. Du blir analytisk och värderar allt som bra eller dåligt och dina känslospröt är alltid på. Det är som du förstår väldigt utmattande och stressande att ständigt ha koll på allt.

Så här behöver du inte ha det. Överdriven irrationell oro är relativt enkelt att arbeta bort. Med hypnos kan du finna mer lugn och tillit inom dig själv och få ett mer harmoniskt liv.

Hör av dig till mig på mail eller telefon  0706-772115  –  john@jagkraft.se

Tack för att du läst! 🙂

John

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.