Barndomens stadier lägger grunden för vårt vuxna liv.

Jag fick detta skickat till mig av en insiktsfull person, som har funnit förståelse för sin egen situation. Denna text hittade en klangbotten i honom. Jag kan själv identifiera mig i texten och tycker att den är tydlig och säger väldigt mycket med få stavelser…

Barndomens stadier lägger grunden för vårt vuxna liv.

“Om vi är vuxenbarn från störda familjer saknar vi denna grund. Dessa utvecklingsbrister kan få förödande konsekvenser. Om man vill förändra dessa förödande följder måste man återvinna sin barndom. Att återvinna barndom är smärtsamt eftersom vi behöver sörja över våra smärtor. Det uppmuntrande är att det är något som vi kan göra. Sorgearbetet är det nödvändiga lidande vi undvikit med våra neuroser, jag formulerade det klart: ” Alla våra neuroser är substitut för nödvändigt lidande,” Sorgearbete, även kallat arbete med ursmärtan, kräver att vi återupplever det vi inte kunde uppleva när vi förlorade våra föräldrar, vår barndom och framför allt vår känsla av JAG ÄR-het. Våra andliga sår kan läkas. men det måste ske genom att vi sörjer och det är smärtsamt.”

Tack för att du läst! 🙂

John

 

2 thoughts on “Barndomens stadier lägger grunden för vårt vuxna liv.

  1. johan sällström

    John,
    Det var verkligen ett fint och tänkvärt inlägg om vår traumatiska barndom, även om den för det lilla barnet inte upplevdes så, helt enkelt för att den känslan var förbjuden och stoppades undan för att i vuxenlivet uttrycka sig i neuroser, oro och självskadliga beteenden
    johan

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.