Vill du ändra dina negativa tankar _ Prova det här…!

Tankar är skapande och det undermedvetnas språk är bildspråket. Med ett aktivt medvetna beslut kan du skapa positiva tankar, kopplade till en positiv inre bild, i stället för att låta de automatiskt negativa tankarna härja fritt. Du tar befälet över dina tankar helt enkelt. Om dina tankar får dig att må dåligt, kan du kan ändra dem…

”Att aktivt och medvetet byta från negativ till positiv position”

Tankar är skapande, så här; Negativa tankar skapar negativa bilder och sen känslor och i sin tur skapar det negativa beteenden. Positiva tankar skapar positiva bilder, som skapar känslor och sen positiva beteenden. Du kan välja att inte styras av dina negativa tankar utan i stället ta kommandot.

Bli medveten om din negativa position: För att göra det behöver du ta reda på vilka negativa tankar du har. Var/när har du dem, hur känns de och hur låter de.

Gör så här; Sätt dig bekvämt och blunda. Ta några riktigt djupa andetag och slappna av, undersök dina tankar, lyssna och känn in dem och flytta ditt lyssnade längre in så du förflyttar dig bakom de aktiva tankarna som du har för stunden. Till de automatiserade tankarna som maler i bakgrunden. När du hitta dem skriv ner orden, vad du hör. När du funnit dem har du funnit roten till det onda. Hur skulle dina negativa tankar se ut om det vore en bild, låt ditt inre konvertera tankarna till en bild? Ha tillit till vad du ser eller förnimmer, den kan se ut hur som helst. Du kommer att se att den automatiska negativa tanken, bilden, beteendet och mående är kopplade till varann. Nu har du gjort dig själv medveten om källan till ditt din obalans och det är dags att medvetet och aktivt ändra detta. Börja med att symboliskt bränna de negativa orden och bilden.

Att byta till en positiv position: Du behöver nu vara starkare än de automatiserade tankarna, de är präglingar som har fastnat och är en del av ditt ”automatiska vanetänkande” du behöver ha mer tålamod och större segervilja än de automatiska tankarna, därför behöver en stark målbild. Det krävs repetition, tålamod och ihärdighet för att få resultat. Målbilden är samma som din nya positiva position. När man arbetar på det här viset är det lite som att ta ut segern i förskott, eftersom den automatiska negativa bilden inte kommer att ge upp utan kamp, men du fortsätter trots det -att målmedvetet hålla fast vid din nya positiva position.

Gör så här: Skriv ner vilka tankar du vill ha istället för de negativa tankarna/bilden, när du har skrivit ner alla kärleksfulla, trygga, glada, lugna och positiva tankar du vill ha istället känner du på dem så att du är nöjd.

Nu tar du fram din kreativitet, din skaparförmåga och ritar, skriver, målar och skapar en bild som representerar dina positiva tankar (målbilden). När bilden är klar ska den få dig att tänka på allt de positiva du har bestämt att den ska stå för, den ska för dig stråla och göra dig glad, trygg, stark, nöjd, lugn m.m. Du ska känna att du mår bra av att titta på den och att den påminner dig om alla de positiva tankarna du har applicerat i bilden och som du i fortsättningen vill ha. Känslorna, tankarna och bilden ska harmoniera med varandra. När allt är klart kopiera bilden i färg. Rama in några av bilderna med en vacker ram och ställ ut de inramade bilderna på platser där du ofta befinner dig, så som köket, vardagsrummet, sovrummet eller arbetsplatsen osv.

Nu är det dags att börja använda bilderna. Varje kväll när du lägger dig för att sov, titta på bilden och återkalla allt vad den står för, gör det så verkligt du kan i ditt inre, i tankarna och känslorna och somna sen in med den strålande härliga bilden i ditt inre. När du vakna gör du samma sak, vakna till bilden, titta på den och återkalla allt vad bilden representerar och när känslan finns där kliver du upp och börjar din dag. När du nu har placerat ut bilderna, kommer du automatiskt att påminna dig själv, om vikten av att vara engagerad i din förändringsprocess när du ser bilderna.

Du börja nu allt mer och mer göra dig medveten om dina tankar som du vill ändra, försök vara aktiv och medveten under dagen och bekämpa varje negativ känsla och tanke i stunden, genom att genast tänka på den positiva bilden och vad den står för, gör det verkligt, använd alla dina inre sinnen och riktigt känn känslorna i den positiva bilden. Detta kan du göra oavsett var du befinner dig i världen. Om du ger dig den tiden det tar att rita bilden och rama in den så kommer du att bli en segrare. Du är långt mer kraftfull än vad du kanske tror.

Du behöver bara bli medveten om dina tankar och komma ihåg att det är du som är ”herre i ditt eget hus.” Snart kommer du att märka hur du förflyttar dig mer och mer från din negativa position, till din positiva position och allt detta gör du genom att vara aktivt medveten om vad som pågår i dina tankar. Lycka till.

 

John Eriksson

Jagkraft AB

john@jagkraft.se

www.jagkraft.se

0706–772115

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.