2 tim. med Maria Tracz – Så jä… smärtsamt! Men sååå skönt…

Akupressur är som akupunktur , men utan nålar, terapeuten använder fingrarna i stället. Maria har en egen teknink där hon arbetar med lite samtal, intuitiva budskap, massage och akupressur, det är en kraftfull kombination, lärde jag mig i går när…Jag kom till henne i Lund för en tvåtimmars session. Efter att vi samtalat en stund var det dags för “bänken”, efter sista mötet med henne var det med skräckblandad förtjusning jag la mig på bänken. –Vad ska ske?- Tänkte jag. Jag lade huvundet i hålet på bänken, då lägger hon “dreggelpapper” på golvet under munnen och förmedlar med mjuk ton att, det går bra att låta saliven rinna (jag ska djupandas häftigt för att frigöra blockeringar med andningen)..? I nästa andetag säger hon “förlåt, jag kommer att göra dig lite illa, det är nödvändigt för att väcka upp din kropp och rensa”, “Neeej… Vad har jag gett mig in på?” for genom huvudet.

“Skrik som ett barn sa hon”, lite skämtsamt “det är sorgen och smärtan från gamla sår som gör ont, skrik ut det”. Nää, nu vaknade rebellen i mig, – jag ska varken skrika eller dreggla – tänkte jag. Jag ville verkligen skrika lite och dreggla, men det kändes onaturlig och så var jag nog lite stolt, –jag kan hantera det här- Var min tanke. Men som vid förra mötet så frustade jag som en häst och andades häftigt. Smärtan gjorde att svetten bröt fram under fotsulorna, även fast det var korta stunder jag kände smärtan. Smärtan försvann och det började klia under huden på nästan hela kroppen, som att den vaknade till och när hon tryckte sina starka “akupressurfingar” in i punkter längs meridianerna i kroppen, visste jag att jag levde, oj oj.. ! Alla får inte samma behandling, men detta var vad jag behövde, när smärtan och blockeringarna släppte kände jag hur flödet kom i gång.

Det var mjukt och hårt om vart annat, Maria andades, frustade och var helt intonad på mig och liksom hjälpte till att förgöra den gamla smärtan i mig och samtidigt få igång flödet. Det var en märklig upplevelse. “Det är viktigt att rensa rören och laga kablarna” säger hon. Jag förstår hennes analogi och nickar instämmande. Efter denna “massaker ;)” kommer lugnet, då får jag healing. Hon sitter vid fotändan, håller mina fötter, jag ligger inlindad som en kokong i filtar, det luktar gott, jag är lugn och känner nytt liv flöda i kroppen.

Den avslappning jag får uppleva är något fullständigt fantastiskt och unikt, jag slutar nästan andas. Det är kroppen som väcker mig från min djupa avslappning när den desperat vill ha luft, det händer fem, sex gånger, Maria ruskar lite på mig ibland så jag inte ska glömma andningen. Varje gång blir det en desperat andning med vidöppen mun, för att få in så mycket luft som möjligt på kort tid. Så avslappnad har jag sällan varit. Jag är verkligen glad att jag råkade på Maria på hälsomässan. Jag märker i dag att kroppen är annorlunda och lite öm men på ett bra sätt. Det var tufft men väl behövligt.

Hon säger att; “kärlek och rädsla, mörker och ljus (yin & yang) behöver leva i balans. Gå in i smärtan oavsett om den är fysisk eller emotionell, var med den, hjälp den att frigöra sig, genom att se den och accepetra den, andas, gråt och skrik om du behöver”. Ja, hon är vis Maria. Jag håller med, att springa åt andra hållet och bli “strutsen” förvärrar bara situationen, dessa inre smärtor och konflikter kommer över tiden att manifestera sig i känslorna och den fysiska kroppen, om man inte tar hand om dem. Våga ta hand om dig, du är värd det.

det blir ett till spännande möte om en vecka:)

Tack för att du läst!

John

2 thoughts on “2 tim. med Maria Tracz – Så jä… smärtsamt! Men sååå skönt…

    1. Nejdå! Jag upplevde helheten väldigt bra, även om det korta stunder gjorde ont när hon frigjorde negativa energier från mina akupressurpunkter. Smärta i sig är en subjektiv upplevelse och helt ofarlig, framförallt när man upplever det i ett gott syfte, som jag gjorde. Det var väldigt befriande och skönt efteråt och det håller i sig fortfarande. / John

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.