HYPNOS – Hett och intressant område för neuroforskarna

Idag visar hypnosforskningen att man kan suggerera det subjektiva medvetandet (undermedvetna) och skapa nya insikter kring de mekanismer i hjärnan som hanterar uppmärksamhet, motorik, smärtuppfattning, övertygelse och viljekraft…En artikel i HOLONE (en medicinsk vetenskaplig tidskrift som handlar om forskning kring hjärnan och neurovetenskap) har publicerats i dagarna. Mycket intressant och en “ögonöppnare” för alla skeptiker.

De säger att: “hypnosen har seglat upp som högintressant område inom neurokognition. Ett kontroversiellt fenomen som av många ansetts som “hokus pokus” är nu rumsrent – men fortfarande ett mysterium”

De säger att: “hypnosen har tagit en viktig plats inom den kognitiva neurovetenskapen och att det förstår man när ansedda vetenskapliga tidskriften Nature Rewievs Neuroscience publicerar en lång artikel av två brittiska forskare, David Oakley och Peter Halligan. De har sammanfattat 130 granskade studier i ämnet. Artikeln handlar inte så mycket om hypnos som klinisk terapiform utan mer om vad vi kan lära oss för nytt om det mänskliga medvetandet”.

Det finns förstås mycket forskning kring hypnos sedan tidigare, från olika håll. Men sällan får det en så stor uppmärksamhet i en vetenskaplig tidskrift :). Jag kan inte scanna in artikeln eller skriva av den då upphovslagsrätten gäller. Men vill du veta mer om Holone gå då in på http://www.holone.se

För mig är det helt fantastiskt att hypnosen blir accepterad och erkänd från vetenskapligt håll. Jag vill förmedla detta till alla ni som känner er osäkra på om det fungerar och inte vågar prova. Kanske är det just hypnos som skulle hjälpa dig i din livssituation.

Tack för besöket 🙂

John

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.