Har du oönskade beteenden/vanor eller svårt att behärska dina känslor?

Våra omedvetna beteenden och vanor är ofta så integrerade i oss att vi inte tänker på när vi utför dem. Kanske är känslor starkare och reaktioner större än vad nöden kräver. Vi vet att de finns där men vi finner det svårt att ändra på, eller så bryr vi oss inte längre. Javisst! Alla har vi något, till exempel biter vi på naglarna/nagelband, rodnar lätt, blir explosiva när någon kritiserar oss, har svårt för att tala inför folk eller att presentera sig, ticks av olika slag, ständigt oroliga över barnen, rökning, snusning, kritiska i mötet med andra, går ständigt i försvar, små äter osv. (symptom). Bakomliggande orsaker är ofta en känsla av otillräcklighet eller kontrollförlust som leder till att vi måste hantera tomheten i oss, rädslan, vreden, ångesten eller vad vi nu känner.

Alla håller nog med om att dessa beteenden, vanor och reaktioner är oönskade. Om man kunde ta bort eller ändra dem skulle man gör det. Detta är förstås helt möjligt. Faktum är att det är relativ enkelt när man har hittat “nyckeln, signalen”  till vad som skapar tanken, som skapar inre bilder (trigger), som i sin tur skapar känslor och slutligen ett beteende/vana.

Det handlar om att skapa en ny associationsbana till det som har triggat. Man behåller triggern men hjälper hjärnan att associera till en annan bild/känsla och beteendet blir annorlunda.

Exempel: Om jag mår dåligt av att jag rodnar (respons), jag känner mig otrygg – Då vill jag veta vad som orsakar detta. Vid en djupare förståelse kan jag se att min tanke (signal) säger “du duger inte” och det i sin tur skapar en inre bild i mitt visuella system. Den visuella bilden (undermedveten trigger) visar hur jag blir trakasserad, anklagad och slagen. Detta blir min omedvetna association varje gång jag möter till exempel auktoriteter eller starka personer med pondus, starkt försvar eller kontroll.

Det undermedvetnas språk är bildspråket, det betyder att om jag kan byta ut den tidigare negativa bilden till en trygg, glad och lugn bild, blir responsen (rodnad) en annan. Efter denna “switch” kommer associationen att gå till den nya bilden. Du får då en god känsla, befriad från ditt beteende/vana och negativa reaktion, om det undermedvetna accepterar det. Vilket det kommer att göra, ofta vid första försöket.

Vi gör processen på ett kognitivt och medvetet plan först, därefter förankrar vi det ytterligare i hypnos.

Det låter enkelt och det är enkelt.

Vill du göra konstruktiva förändringar i ditt beteende/vanor och reaktioner är du välkommen att höra av dig till mig.

Vill du ställa frågor, ring eller maila 0706-772115 – john@jagkraft.se

Tack! för besöket 🙂

John

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.