Begränsas du av FOBI? – Det kan vara relativt lätt att avhjälpa.

Ibland är en fobi kopplad till en specifik händelse och man vet orsaken. Till exempel, att man som liten varit med om en bussolycka sen som vuxen inte vågar åka buss, eller anfallen av en hund och man är rädd för hundar. Oftast är fobin “irrationell”, det betyder att en undermedveten okänd orsak triggar en rädsla som vi kallar fobi. Det  kan också vara “falska sanningar” som har sitt ursprung i fantasier från man var liten…

Det undermedvetna arbetar genom bilder och känslor. Alla bär vi med oss subjektiva erfarenheter från vår historia, positiva som negativa.  Vid fobi associerar vi omedvetet till ett negativt “vetande” som slagit rot som en sanning i det undermedvetna, sanningen kan vara är falsk. Det finns alltså en okänd “trigger.” En automatisk tanke som skapats av något vi perceptivt (med sinnesintryck) tagit in. En undermedveten signal flaggar för fara och vår överlevnadsinstinkt fly och fäkta-responsen slår till. Vår känsla blir rädsla/stress med höga hjärtslag och intensiv andning som följs av många andra responser i kroppen (kroppen förbereder sig för att fly eller kämpa).

Enkelt uttryckt kan jag hjälpa till så här; Istället för att du fortsätter associerar till en “falsk” fara (fobin), skapar vi en ny association som signalerar en neutral/positiv känsla.

Det är ofta väldigt lätt avhjälpt. Med olika tekniker och hypnos kan man befrias från denna rädsla/stress relativt enkelt.

Många lider helt i onödan.

Kanske är du onödigt rädd för att tala inför en grupp människor, flyga, gå in i hissen, insekter, sprutor, tandläkare, döden, knivar, råttor, spindlar, bussar, folkmassor, att köra bil, sjukdomar, kräkas eller annat. Så här behöver du inte ha det.

Om du vill du veta mera, får du gärna höra av dig till mig via mail eller telefon.                   0706-772115 – john@jagkraft.se

Tack för att du läste! 🙂

John

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.