Vad är hypnos? – En enkel förklaring.

Hypnos är endast ett verktyg och ett väldigt vanligt tillstånd som de flesta människor befinner sig i flera gånger om dagen. Att bara vara i ett hypnotiskt tillstånd är avslappnande fysiskt och mentalt. I detta inåtorienterade tillstånd öppnas möjligheter för terapi. Alla människor som somnar på kvällen går igenom det hypnotiska tillståndet innan de träder in i sömnen, likadant vid uppvaknande passerar de tillståndet. För att uppnå den djupa hypnotiska nivån behöver de flesta vägledning av hypnotisören. Du kan vara i hypnos utan att vara avslappnad rent fysiskt, men för att uppnå en djup, insiktsbefrämjande, frigörande och förändringsbenägen nivå av hypnos, behöver du vara både fysiskt och mentalt avslappnad.

Du släpper helt enkelt tankar och uppmärksamhet på den yttre världen (det vardagliga bruset) och blir mer inåtobserverande. Den processen kallas för induktion som följs av fördjupande tekniker som vi använder tills vi når det hypnotiska djup som är nödvändigt för terapin. Här har vi fått tillgång till det undermedvetna och kan nu göra terapi på olika vis, t.ex. regressionsterapi och suggestionsterapi men även kognitivt förändringsarbete för att eliminera negativa tankemönster. Det handlar om att förändra, eller ta bort behov, vanor, beteenden och tankar som skapar negativa känslor och inte längre gynnar dig. Självklart kan man också förstärka känslor, självförtroende, självkänsla, fokus, beteenden och uppmärksamhet där man behöver det, som vid idrottsprestationer, studier eller ledarskap.

Det är förstås ingen trolldom som låter förändringen ske i ett huj. Det krävs repetition och träning med olika “verktyg”, övningar, flera sessioner. Du som klient gör det största arbetet med olika uppgifter som du får med dig. Vi är alltså ett team som samarbetar mot ditt önskade mål.

Några sanningar om hypnos

 • Det farligaste som kan hända i hypnos är att inget händer 😉
 • Du kan inte bli programmerad för att göra dumma saker
 • Du kan inte fastna i hypnos
 • Du har alltid en medveten aspekt med dig och kan kliva upp och gå därifrån när du vill
 • Ingen kan behärskas mot sin vilja
 • Kan man ljuga under hypnos? JA!
 • Hypnos är en mycket snabb väg till positiva förändringar
 • Även om du inte tänkt på det så har du varit i hypnos (vardagstrance)
 • Hypnos är ingen magi, det har med kommunikation och kunskap att göra
 • Kan du säga saker du inte vill säga under hypnos? NEJ!
 • Hypnos fungerar utmärkt per telefon
 • Hypnos är ett väldigt skönt, avslappnat och lugnt tillstånd
 • Hypnos har kommit för att stanna.

Har du frågor om hypnos, maila gärna eller ring mig.

john@jagkraft.se, 0706-772115

Tack för besöket 🙂

John

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.