Jag vill känna mig accepterad….

Är det jag eller någon annan som bestämmer om jag som människa i min helhet är accepterad eller inte? När vi älskar någon så gör vi det med de “fel och brister” personen har, vi älskar helheten, vi tar det onda med det goda…Som att inte tycka om sidfläsk men älskar köttbullar gjorda på fläskfärs, överser med att äta en gammal hård godis för smaken är god, eller att hata mandelmassa men ändå äta fettisdagsbullen. Det är som att tycka om en maträtt, var del för sig smakar inte gott, färg eller konsistens är inte alltid så tilltalande men, med alla delar tillsammans blir det en sensationell smakupplevelse.

Tänk om vi människor kunde se på oss själva med samma accepterande syn som vi ser på andra vi tycker om. Att verkligen känna i hela kroppen att alla delar av mig själv utgör helheten av vem jag är och att den helheten är både älskvärd och fantastisk, det finns inte ett exakt lika exemplar till på jorden av den jag är. Det är unikt och väl värd att älskas.

Är det någon som har en synpunkt?

John

2 thoughts on “Jag vill känna mig accepterad….

  1. Heidi

    Hej John, det hade varit intressant om många hade velat skriva kommentarer/synpunkter på allt det du delar med dig av. Jag känner mig lite ensam här. Håller med dig om att det är helheten kring alla människor som gäller. Att man accepterar sig själv lika mycket som man accepterar andra man tycker om. Att man är värd att känna sig fantastisk och älskvärd. Jag känner mig så nu äntligen efter många år. Jag vet att jag är unik och att jag är bra på det jag kan och gör. Visst har jag mina brister men helheten är bra. Jag tror ingen människa kan vara helt perfekt i allt men det kan jag absolut inte veta, det är bara ett antagande. Det kan vara en fara att skriva bra saker om sig själv men det är “jantelagen” som satt ingång det tänket och den hoppar jag numera gladeligen över för “den har ett eget problem” som inte jag kan lösa. Det sägs att det finns en exakt kopia av alla människor någonstans. Skulle vara intressant att veta om det är så. Vad tror du? eller är vi alla lika olika som varje snöflinga som dalar ner uppifrån. Undrar vad vetenskapen säger om det? Det här är lite tankar från mig. Hälsningar Heidi

  2. Heidi

    Hej John! Har funderat på om det bara är jag som skriver kommentarer här. Ser så ut! Men nu förstår jag att de finns på facebook. Såg/ser det som meningslöst och onödigt att kommentera här framöver. Önskar dig en fin jul- och nyårshelg! Heidi

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.