Ångest vill jag aldrig “prova” igen!

Jag har “provat” panikångest. Det var verkligen ingen trevlig erfarenhet. Panikångesten var så stark att hela kroppen krampade och jag föll handlöst ner för trappan, från övervåningen ner till hallen…

Där blev jag liggande med tårar flödande. Kroppen skakade, den var stel och samtidigt skör som en knaperstekt baconbit. Känslorna jag kände var främmande och kom från urgrunden djupt inifrån, en mörk otäck känsla av skräck och lidelse. Jag tänkte “det här är slutet.” Så jag fortsatte fälla några tårar, för allt jag skulle gå miste om och allt jag hade missat att säga, göra och uppleva. Jag slutade kämpa emot och accepterade att nu är det så här slutet ska se ut, jäkla dåligt slut! Men ändå… I kapitulationen och mitt omtöcknade tillstånd fanns ingen väg ut, rädslan och skräcken för det okända var stark. Då händer det plötsligt! Från känslan av att jag sitter fast i ett “järngrepp” börjar krampen släppa taget, jag upplever det som att jag rinner ut som en mjuk lealös massa på golvet. Krafterna började återvända och det flödade så smått i kroppen igen. Jag klev upp och återhämtade mig så sakteliga. Nästkommande månad var skakig, fylld med sorg, lätt ångest och mycket tankar. Rädslan för att jag skulle bli “attackerad” igen följde mig någon månad men paniken har aldrig återvänt sen dess.

En otrevlig men nyttigt erfarenhet, då jag idag arbetar med att hjälpa människor ur ångest och panik med hjälp av hypnos. Panikångest kan upplevas väldigt skrämmande och skräckfyllt men forskningen säger: “man kan absolut inte dö av ångest”. Har du panikångest, social ångest eller generell ångest? Du kan bli fri från din plågoande. Hypnos fungerar utmärk bra och du är hjärtligt välkommen till mig. Om du inte bor i Skåne, gå då till någon hypnosterapeut i din kommun som kan hjälpa dig.

“Lyckan är att återskapa sig själv”

John Eriksson                                                   http://www.jagkraft.se        070-6772115

2 thoughts on “Ångest vill jag aldrig “prova” igen!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.