Vill du ha mer lycka i ditt liv?

“Lycka är att återskapa sig själv”

Tillit skapar självrespekt. Självrespekt skapar integritet och kärlek till dig själv. Kärlek ger näring och växtkraft till egenvärde och självbild.

Allt börjar med en tanke. Tankens kraft är skapande. Man brukar säga, “det blir som man tänker”. Problemet som kan uppstå när jag vill implementera en ny positiv tanke om mig själv är att, den gamla negativa invanda (prägling) tanken blir större, starkare och snurrar fortare, det känns förstås fel och bakvänt… 

Det kan bero på att rädslan och fantasin tar över. Rädslan för att mitt nya positiva synsätt på mig själv, inte kommer att accepteras, och tankar som: Är jag värdig? Får jag tänka att jag är bra? Kan jag känna eufori? Är jag accepterad? Tar över. Då är det “Lagen om omvänd effekt” som har slagit till.

Tanken och känslan om att inte vara värdig förstärks men hjälp av fantasin (du ska inte tro att du är något) då kan ångest och panik uppstå. Hör och häpna!! Ångest och panik handlar om att, det undermedvetna skyddar från att utsätta mig för något obehagligt eller farligt.

Det kan vara “SÅRBARHET”  det undermedvetna skyddar mig från. Att inte utsätta mig för fara. Och till hjälp har det undermedvetna “fly och fäkta” (överlevnadsinstinkten) som säger att, “under inga omständigheter ska du någonsin utsätta dig för detta.” och jag förmedlar mig med snabba hjärtslag, hög andning adrenalinpåslag och för att göra det enklare för dig, kopplar jag bort logik och förnuft, så att du kan handla instinktivt. 

Tack tack! kanske man skulle säga, men som du förstår handlar det om falsk alarm. Det undermedvetna behöver få ny kunskap, så att när jag tänker positiva, kärleksfulla och fantastiska tankar om mig själv, ska det undermedvetna ge mig goda känslor och signaler.

För att segra över denna “lag” behöver jag enträget och repetitivt arbeta med mina positiva tankar även när “lagen” är stark och bjuder motstånd.

Behöver du hjälp att komma igång med att omstrukturera dina tankar får du gärna höra av dig.

Hypnosterapeut / John Eriksson   /   http://www.jagkraft.se  /  070-6772115

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.