Vill du bli en “permanent ickerökare” med hypnos?

Globalt orsakar rökningen årligen att 5 000 000 människor dör i förtid. Enligt WHO är konsumtion av tobak störta orsaken till cancer, hjärt- och kärlsjukdomar i västvärlden.

Jag vet att många som röker VILL sluta, men tror inte att de förmår att bryta vanan, begäret, behovet eller rutinen. Cigaretten har blivit som en följeslagare som ska finnas där, den stillar stressen, ger ro och håller dig sysselsatt. En snabb väg till att bryta vanan och avlägsna begäret är att använda hypnos….

Det enda du behöver för att sluta med hjälp av hypnos är VILJA, mycket viktigt! En del personer som kommer till mig har ingen egen vilja eller motivation att sluta. Det är ofta så att, mannen, hustrun eller barnen i familjen tjatar ock kräver att vederbörande ska sluta, och som till slut ger vika för allt gnat och tjat, men har inget eget initiativ, lust eller vilja att sluta. Det kan vara ändrade arbetsförhållande på jobbet som gör att du tvingas sluta, eller sjukdom. Din VILJA att sluta röka är avgörande för att hypnosterapin ska bli effektiv, utan den kastar du bara bort pengarna.

När du kommer till mig för att sluta röka brukar jag ställa följande frågor:      1.  Vad är vinsten med att röka? Svaren kan vara, det lugnar, håller mig sysselsatt, smakar gott, socialt betingat osv. 2. Vad är nackdelarna med att röka? Svaren kan vara, kostsamt, hostar, luktar illa, tidskrävande, hälsorisk osv. 3. Vad är vinsterna med att sluta röka? Svaren kan vara, sparar pengar, blir friskare, känner mer smak och doft, starkare, piggare, kan bli äldre, orkar mer osv. 4. vad är nackdelarna med att sluta röka? Svaren kan vara, vad ska jag göra av mina händer, vad kan göra mig lugn nu. Vill ha något mellan mina fingrar, svårt att fylla “röktiden” med annat osv.

Jag vill också veta hur många cigaretter du röker per dag, hur länge du rökt, vilka tillfällen på dagen du röker, när är cigaretten som godast, var du röker och vad är den största motivatorn till att du slutar röka.

En fråga till jag brukar ställa är: vad ska du gör om ett år, när du är en icke rökare och har sparat 20 000 kronor på att sluta med tobak? Hur ska du fira, vad ska du göra för pengarna, vad ska du unna dig? Svar kan vara, resa, stort kalas o.s.v.

Dessa frågor och svar blir underlaget för den suggestionsterapi som följer. Innan jag hjälper dig ner i en skön, lugn och avslappnande hypnos, berättar jag vad som kommer att ske. Hur det fungerar och Vad som kommer att hända. Jag svarar förstås på alla frågor som du har.

Många tror att hypnos är ett tillstånd av total “koma”, och att du är helt utan kontroll, men  inget kan vara mer fel. Du är medveten hela vägen, djupt avslappnad rent fysiskt, lugn och koncentrerad med fokus på det inre livet (inåt orienterad). Du är alltså medveten i det omedvetna, kan man säga. Jag kan alltså inte programmera dig till att gå mot dina egna moraliska och etiska riktlinjer. Faktum är att, du kan slå upp dina ögon när du vill och gå därifrån (ingen har rest sig och gått, ännu 😉 ), eller så har du tillit, behåller lugnet och viljan att förändra.

Jag arbetar som sagt med suggestionsteknik, det innebär att jag, med klienten i hypnos, lämnar nya förslag till det undermedvetna om hur det ska reagera eller bete sig i givna situationer i framtiden, där den ursprungliga betingelsen/instinkten har varit ett behov av rökning och tobak. Jag använder mig även av något som kallas för aversionsteknik, där jag helt enkelt skapar en dålig känsla för cigarettrök och tobak. Vi skapar tillsammans “ankare” och “triggers”  som hjälper och stödjer dig i processen att sluta röka. Därutöver lämnar jag stödjande verktyg och råd.

Ibland kan skälet till att en person börjar röka vara kopplat till ett trauma, som föregått “rökdebuten” t.ex. att mor och far skilt sig, mobbning, en flytt där man separeras från sina kompisar, övergrepp, våld och annat som är stressrelaterat. Här kan det finnas anledning att gå tillbaka i regression (tillbaka till ursprungshändelsen) och neutralisera den negativa erfarenheten som kan ha bidragit till att du började röka (det pratar vi om i så fall).

Ca. 60-70% av alla som försöker sluta röka med hjälp av hypnos lyckas.

Om du är intresserad eller bara vill veta mer, hör av dig till mig. Om du själv slutat röka med hjälp av hypnos, får du gärna skriva och berätta.

Har du frågor och synpunkter, ring eller maila på john@jagkraft.se   070-6772115 – Eller skriv till mig i kontaktformuläret.

Tack för att du läste!

John

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.